This page is to offer the readers of these categories such as Environment, Culture, News, Education, Sport, Agriculture, Tours, ICT, and Local History, and Arts.
Wednesday, September 12, 2018
ពោតបារាំងបែបធម្មជាតិ Non-Chemical Natural Orkra
ពោតបារាំង ផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើននៃអាហារូបត្ថម្ភ មានកាឡូរីកម្រិតទាប ប៉ុន្តែវាភ្ជាប់ជាមួយសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀត។ វាសម្បូរទៅដោយ folate, ជាតិសរសៃនិងវីតាមីន A និងC និងវាក៏មានសារធាតុ phytonutrients ខ្ពស់ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរួមមាន lutein, xanthin និង beta carotene ។
ពោតបារាំង អាចមិនមែនជាបន្លែដែលមនុស្សរាល់គ្នាចូលចិត្តប៉ុន្តែវាពិតជាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាយ៉ាងច្រើន។ វាត្រូវបានគេដឹងថាវាមានមុខងារក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនិងបញ្ហាដូចខាងក្រោម:
1. ភាពស្លេកសាំង: ពោតបារាំងអាចជួយក្នុងផលិតកម្មកោសិកាឈាមក្រហម (កោសិកាឈាមក្រហម) ដែលអាចបង្ការភាពស្លេកស្លាំង។
2. ជំងឺមហារីក: ពោតបារាំងមានបរិមាណសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់។ វាជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីនៅក្នុងរាងកាយដែលមានគ្រោះថ្នាក់ដល់កោសិកាដទៃទៀត វាក៏ការពារការផ្លាស់ប្តូរនៃកោសិកាផងដែរ។
3. ធ្វើអោយឆ្អឹងរឹងមាំ: ពោតបារាំងមាន folate ដែលជួយបង្កើនដង់ស៊ីតេនិងកម្លាំងរបស់ឆ្អឹង។ ដំណើរការនេះជួយការពារការវិវត្តទៅជាជំងឺពុកឆ្អឹង។
4, ជំងឺហឺត: វីតាមីន A និង C នៅក្នុងពោតបារាំងជួយរក្សាមិនឱ្យកើតជំងឺហឺត។
5. កូឡេស្តេរ៉ូៈ ពោតបារាំងមានជាតិសរសៃរលាយដែលជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលនិងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងនិងផ្សេងៗទៀត។
6. ការទល់លាមក: ពោតបារាំងមានជាតិសរសៃកើនឡើងខ្ពស់វាក៏ភ្ជាប់ជាមួយនឹងជាតិពុលដែលបន្ទាប់មកវាធ្វើឱ្យចលនាពោះវៀនមានភាពងាយស្រួល។ ការទទួលទានពោតបារាំងជាប្រចាំអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។
7. ជំងឺទឹកនោមផ្អែម: ពោតបារាំង មានលក្ខណៈសម្បត្តិដូចជាអាំងស៊ុយលីនដែលអាចរក្សាកំរិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម មានវីតាមីន A និង C អាចជួយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺឆ្លងផ្សេងៗ។
9. ការមានផ្ទៃពោះ: ជាតិ folate នៅក្នុងពោតបារាំងអាចជួយបង្វែរការវិវត្តនៃការខូចប្រព្ធន័សរសៃប្រសាទទៅទារក។
10. សុខភាពចក្ខុវិញ្ញាណ: ពោតបារាំងមានសារជាតិ lutein និង beta carotenes ខ្ពស់ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការរក្សាសុខភាពភ្នែកល្អ។
សម្រួលអត្ថបទដោយ៖ Tinako
ប្រភព៖ healthdigezt.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment