Wednesday, September 12, 2018

ពោតបារាំងបែបធម្មជាតិ Non-Chemical Natural Orkra



Explosion 1:  ពោតបារាំង ផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើននៃអាហារូបត្ថម្ភ  មានកាឡូរីកម្រិតទាប ប៉ុន្តែវាភ្ជាប់ជាមួយសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀត។ វាសម្បូរទៅដោយ folate, ជាតិសរសៃនិងវីតាមីន A និងC និងវាក៏មានសារធាតុ phytonutrients ខ្ពស់ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរួមមាន lutein, xanthin និង beta carotene

Image result for មុខម្ហូបពោតបារាំង
ពោតបារាំង អាចមិនមែនជាបន្លែដែលមនុស្សរាល់គ្នាចូលចិត្តប៉ុន្តែវាពិតជាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាយ៉ាងច្រើន។ វាត្រូវបានគេដឹងថាវាមានមុខងារក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនិងបញ្ហាដូចខាងក្រោម:

1.
ភាពស្លេកសាំង: ពោតបារាំងអាចជួយក្នុងផលិតកម្មកោសិកាឈាមក្រហម (កោសិកាឈាមក្រហម) ដែលអាចបង្ការភាពស្លេកស្លាំង។

2.
ជំងឺមហារីក: ពោតបារាំងមានបរិមាណសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់។ វាជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីនៅក្នុងរាងកាយដែលមានគ្រោះថ្នាក់ដល់កោសិកាដទៃទៀត វាក៏ការពារការផ្លាស់ប្តូរនៃកោសិកាផងដែរ។

3.
ធ្វើអោយឆ្អឹងរឹងមាំ: ពោតបារាំងមាន folate ដែលជួយបង្កើនដង់ស៊ីតេនិងកម្លាំងរបស់ឆ្អឹង។ ដំណើរការនេះជួយការពារការវិវត្តទៅជាជំងឺពុកឆ្អឹង។

4,
ជំងឺហឺត: វីតាមីន A និង C នៅក្នុងពោតបារាំងជួយរក្សាមិនឱ្យកើតជំងឺហឺត។

5.
កូឡេស្តេរ៉ូៈ ពោតបារាំងមានជាតិសរសៃរលាយដែលជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលនិងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងនិងផ្សេងៗទៀត។

6.
ការទល់លាមក: ពោតបារាំងមានជាតិសរសៃកើនឡើងខ្ពស់វាក៏ភ្ជាប់ជាមួយនឹងជាតិពុលដែលបន្ទាប់មកវាធ្វើឱ្យចលនាពោះវៀនមានភាពងាយស្រួល។ ការទទួលទានពោតបារាំងជាប្រចាំអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។

7.
ជំងឺទឹកនោមផ្អែម: ពោតបារាំង មានលក្ខណៈសម្បត្តិដូចជាអាំងស៊ុយលីនដែលអាចរក្សាកំរិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម មានវីតាមីន A និង C អាចជួយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺឆ្លងផ្សេងៗ។

9.
ការមានផ្ទៃពោះ: ជាតិ folate នៅក្នុងពោតបារាំងអាចជួយបង្វែរការវិវត្តនៃការខូចប្រព្ធន័សរសៃប្រសាទទៅទារក។
10.
សុខភាពចក្ខុវិញ្ញាណ: ពោតបារាំងមានសារជាតិ lutein និង beta carotenes ខ្ពស់ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការរក្សាសុខភាពភ្នែកល្អ។                
សម្រួលអត្ថបទដោយ៖ Tinako
ប្រភព៖ healthdigezt.com            

No comments:

Post a Comment